Featured

Vastgoedbeheerteam

 

Oppervlaktemetingen NEN2580

De NEN 2580 is een Nederlandse norm die wordt gebruikt voor het bepalen van de oppervlakte van gebouwen en ruimtes. Deze norm biedt een gestandaardiseerde methode om de oppervlakte van gebouwen te meten en te specificeren. Het is van toepassing op zowel bestaande gebouwen als nieuwbouwprojecten.

Projecten - Dakscan & Oppervlaktemetingen NEN2580

Bij oppervlaktemetingen volgens de NEN 2580 worden de volgende termen gehanteerd:

Bruto vloeroppervlakte (BVO): Dit is de totale oppervlakte van alle vloeren binnen een gebouw, gemeten vanaf de buitenkant van de buitenmuren.

Verhuurbare vloeroppervlakte (VVO): Dit is de oppervlakte van een gebouw of een gedeelte daarvan die verhuurd kan worden aan een huurder. Het omvat alle ruimtes die exclusief voor de huurder beschikbaar zijn, inclusief gangen, trappenhuizen, etc.

Gebruiksoppervlakte (GO): Dit is de oppervlakte van de vloeren binnen een gebouw die daadwerkelijk in gebruik zijn. Het omvat alle ruimtes die voor een gebruiker toegankelijk zijn, inclusief gangen en trappenhuizen, maar exclusief bijvoorbeeld technische ruimtes.

Netto vloeroppervlakte (NVO): Dit is de oppervlakte van een ruimte zonder de oppervlakte van eventuele obstakels, zoals muren, pilaren, en dergelijke.

De NEN 2580 biedt gedetailleerde richtlijnen voor het uitvoeren van de metingen en het vaststellen van de oppervlaktes. Hierbij wordt rekening gehouden met diverse factoren, zoals de meetmethode, meettoleranties en afspraken over welke ruimtes wel of niet worden meegerekend.

Oppervlaktemetingen NEN2580

Schade- en houtrotopnames zijn procedures die worden uitgevoerd om de conditie van een gebouw of structuur te beoordelen, met name gericht op schade en houtrot. Deze opnames worden vaak uitgevoerd door bouwkundige experts, inspecteurs of specialisten op het gebied van gebouwenonderhoud.

Tijdens een schadeopname wordt gekeken naar eventuele schade aan de constructie, zoals scheuren, verzakkingen, lekkages, vochtproblemen, beschadigde materialen, en andere vormen van schade. De opname kan visueel zijn, waarbij de expert de zichtbare schade observeert, of het kan ook gebruik maken van gespecialiseerde meetinstrumenten of technieken om de omvang en de ernst van de schade te bepalen.

Houtrotopnames zijn specifiek gericht op het identificeren van houtrot in houten constructies, zoals balken, kozijnen, deuren, en andere houten elementen. Houtrot wordt veroorzaakt door schimmels die het hout aantasten en verzwakken. Tijdens een houtrotopname wordt het hout zorgvuldig geïnspecteerd om te bepalen of er sprake is van houtrot, hoe ver gevorderd het is en welke maatregelen nodig zijn om verdere schade te voorkomen.

Zowel schade- als houtrotopnames kunnen van belang zijn bij het plannen van onderhouds- of herstelwerkzaamheden aan een gebouw. Ze bieden inzicht in de staat van de constructie en helpen bij het identificeren van mogelijke risico's en problemen die moeten worden aangepakt. Op basis van de opname kunnen vervolgstappen worden bepaald, zoals het uitvoeren van reparaties, het vervangen van beschadigde onderdelen of het nemen van maatregelen om verdere schade te voorkomen.

Click here to get more information  :-  https://vastgoedbeheerteam.nl/projecten/

Comments